Největší přednost Globusu? Rozhodně lidskost

14. 1. 2021
Sdílet na facebooku
Hypermarket

Mít rád lidi. To je základ, pokud chcete pracovat za pokladnou.

Protože Iveta Sásiková tuhle podmínku dokonale splňuje, v Globusu pracuje už šest let. I když pochází ze Slovenska, kvůli zákazníkům se naučila skvěle česky. Co ji k tomu vedlo?

„Občas prý slovenštině nerozuměli,“ směje se dnes s odstupem drobná brunetka, „pro mě to byla motivace naučit se něco nového.“ Za pokladnou si osvojila i další šikovnou dovednost: nikdy se nechá rozhodit a bere věci s nadhledem. „Jinak to ani nejde, dennodenně jste v kontaktu s lidmi a nevybíráte si, s jakými. Věřím ale, že se dá vyjít s každým. Tahle práce mě naučila, jak být trpělivá.“

Ostatně, ona sama zažila situaci, kdy potřebovala laskavost. „Maminka onemocněla a já se musela vrátit na Slovensko. Globus mi tehdy vyšel vstříc a když se maminka uzdravila, zase jsem se vrátila za pokladnu,“ vzpomíná. „Lidského přístupu si vážím nejvíc.“ Ráda prý vezme i práci navíc, ví totiž, že jí pak zaměstnavatel vždy na oplátku vyjde vstříc. „Vedoucí rovněž vědí, s kým si rozumíme, a tak nám často dávají směny pohromadě. Pak práce utíká o to rychleji.“

Práce v Globusu má podle ní ale i další, i když trochu materiálnější výhody. Pravidelně využívá například zaměstnanecké slevy, oceňuje třináctý plat před Vánoci, stravenky i levnější tarify u mobilních operátorů.

Zpět na články
Sdílet na facebooku

Podobné články

Globus je pro mě korektní zaměstnavatel

Globus je pro mě korektní zaměstnavatel

Daniel Vorlíček je s Globusem od úplných začátků. Zažil dokonce, jak Globus koncem 90. let přebíral hypermarkety Pronto.

Číst dále3 minut čtení
Po práci trénuju basketbalové talenty

Po práci trénuju basketbalové talenty

Skladník olomouckého hypermarketu Karel Theuer nejdřív závodně plaval, pak se pustil do basketbalu a teď své zkušenosti předává dál a trénuje kluky do...

Číst dále1 minut čtení
Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí

Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí

Lubomír Hamřík strávil v kuchyni už desítky tisíc hodin. Teď už skoro pět let vede místní výrobu a pracuje jako šéfkuchař. Prozradil nám, jakou roli v...

Číst dále2 minut čtení